'Corda Pazza' Horus 2018 - BIO

Neohodnoceno
585 Kč / ks
Momentálně nedostupné (> 5 ks)

Název „Corda Pazza“ je inspirovaný slavným příběhem o Sicílii a „siciliánství“, který napsal Leonardo Sciascia, vzniká z úžasného spojení původních sicilských odrůd Frappato, Nero d`Avola a hroznů Syrah.

Překvapivá směs vytváří rubínově rudé víno s fialovými odlesky, s intenzivním ovocným nádechem, který připomíná višně s lehkým podtónem lesních plodů, lékořice a čokolády. Corda Pazza má plnou, hřejivou chuť se správnou tříslovinou. 

 

Výborně se hodí k hlavním chodům s červeným masem.

 

Obsah alkoholu: 13 %

Objem láhve: 0,75 l

Odrůda: 33 % Frappato, 33 % Nero d`Avola, 33 % Syrah

Oblast: Vittoria, (RG)

Výrobce: Cantina Horus

Podávat o teplotě: 16o-18oC

 

Doba sklizně: poslední dekáda v září

Zrání: 6 měsíců v ocelových tancích při stálé teplotě 20o – 22oC

Zrání v lahvi: 3/4 měsíce při stálé teplotě 18oC

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

CANTINA HORUS – VINAŘSTVÍ HORUS

 

Horus je zemědělská společnost a vinařství, kde se spojují zkušenosti rodiny Giudice již od roku 1974.

 

Podnik se nachází v oblasti Acate a Vittoria, které mají dlouhou a silnou tradici v pěstování vína. Je zde perfektní rovnováha mezi teplotou, sluncem, nadmořskou výškou a vzdáleností od moře, což přináší neuvěřitelně příznivé podmínky pro pěstování vinné révy a výrobu vína.

 

Členové rodiny Giudice se začali více zasazovat o kultivaci své země, aby mohli sdílet své zkušenosti, svou vášeň a lásku pro půdu a pěstování vína. S myšlenkou, že kvalita vína závisí na péči o vinnou révu a jejím řádném pěstování, se společnost Horus rozhodla vést své podnikání transparentně a eticky a dodávat svým zákazníkům pouze výrobky, u kterých ručí za jejich původ a tradiční zpracování.

 

 

 

Vinice Horus

 

Vinice se rozprostírají na písčitém a vápencovém terénu, což našim vínům dodává jedinečný charakter.

 

Na všech vinicích se využívá systém pěstování v kordonech.  U Nero d`Avola, Insolia a Moscato se využívá řezu na hlavu, u Frappato a Grillo se využívá zase Guyotův řez.

 

A to vše probíhá formou ekologického zemědělství.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.