Sýr Cosacavaddu Ragusano DOP
Detailní popis produktu
Pařený sýr vyráběný po celý rok z plnotučného nepasterovaného kravského mléka a ovčí nebo kozí syřidlové pasty, které podporují mléčnou mikroflóru. Výrobní postup je přísně tradiční a používají se dřevěné nástroje. Daného tvaru se dosahuje tím, že se sýr umístí do „mastrelle“ (dřevěné přihrádky), kde sýr Cosacavaddu zůstane alespoň 24 hodin, aby získal svůj tvar. Následně se ponoří do slaného nálevu, po čemž dochází k procesu zrání. Tento proces se liší na základě hmotnosti sýra. Doba zrání: 8 měsíců a více.
Složení: plnotučné nepasterované mléko, syřidlo, sůl
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sýry |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |