Nero d'Avola 'Sole e Terra' Horus 2018 Vittoria DOC - BIO

Neohodnoceno
522 Kč / ks
Momentálně nedostupné (> 5 ks)

Nero d`Avola je nejslavnější původní odrůda červeného vína na Sicílii: má se za to, že se na Sicílii dostala v době řecké kolonizace, ale je pravděpodobné, že se zde nacházela již v třetihorách, jak dokládají některé nálezy na úpatí Etny.

 

Naše Nero d`Avola má intenzivní třešňově červenou barvu s fialovými odlesky. Nabízí elegantní ovocné aroma, které připomíná třešně s tóny lékořice a čokolády. Má plnou, kořeněnou chuť a střední tříslovinu.

 

Skvěle se hodí k červenému masu, vyzrálému sýru Ragusano DOP.

 

Obsah alkoholu: 13,5 %

Objem láhve: 0,75 l

Odrůda: 100 % Nero d`Avola

Oblast: Acate, (RG)

Výrobce: Cantina Horus

Podávat o teplotě: 16o-18oC

 

Doba sklizně: poslední dekáda v září – první dekáda v říjnu

Zrání: 6 měsíců v ocelových tancích při stálé teplotě 18o – 20oC

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

CANTINA HORUS – VINAŘSTVÍ HORUS

 

Horus je zemědělská společnost a vinařství, kde se spojují zkušenosti rodiny Giudice již od roku 1974.

 

Podnik se nachází v oblasti Acate a Vittoria, které mají dlouhou a silnou tradici v pěstování vína. Je zde perfektní rovnováha mezi teplotou, sluncem, nadmořskou výškou a vzdáleností od moře, což přináší neuvěřitelně příznivé podmínky pro pěstování vinné révy a výrobu vína.

 

Členové rodiny Giudice se začali více zasazovat o kultivaci své země, aby mohli sdílet své zkušenosti, svou vášeň a lásku pro půdu a pěstování vína. S myšlenkou, že kvalita vína závisí na péči o vinnou révu a jejím řádném pěstování, se společnost Horus rozhodla vést své podnikání transparentně a eticky a dodávat svým zákazníkům pouze výrobky, u kterých ručí za jejich původ a tradiční zpracování.

 

 

 

Vinice Horus

 

Vinice se rozprostírají na písčitém a vápencovém terénu, což našim vínům dodává jedinečný charakter.

 

Na všech vinicích se využívá systém pěstování v kordonech.  U Nero d`Avola, Insolia a Moscato se využívá řezu na hlavu, u Frappato a Grillo se využívá zase Guyotův řez.

 

A to vše probíhá formou ekologického zemědělství.

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.