Savastra – produkty

pastamandorlaMandlové těsto

Mandlové těsto nechává naplno vyniknout sladkou chuť mandlí Avola. Používá se zejména k přípravě mandlového mléka ze kterého se připravuje granita – sicilská delikatesa podobná sorbetu.

 

 

 

torroneMandle v karamelu

Mandle Avola se sklízejí v září. Prvním krokem po sklizni je sušení na slunci, které trvá dva týdny. Na začátku prosince se odpočaté mandle zbavují skořápek a zpracovávají. Výsledkem je lahodný produkt, ve kterém se snoubí charakteristická chuť mandlí Avola spolu s jemným karamelem.

 

 

 

torronesesamoSezamová semínka v karamelu

Velmi chutná alternativa k mandlím v karamelu, která rozhodně stojí za vyzkoušení.

 

 

 

contatti1Mandlové sušenky

Jeden z nejtypičtějších sicilských dezertů. Sušenky jsou vyráběny tradičními cukrářskými metodami.