Sýry

Mongibella

Sýry – produkty

mongi-logo

Mongibella je rodinná společnost vyrábějící sýry. Sídlí v pohoří Iblei nedaleko Buccheri v provincii Syracuse, asi 1 000 metrů nad mořem.

Název společnosti vznikl díky její poloze – leží v údolí řeky Anapo s přímým výhledem na Etnu, která je známá pod názvem Mongibello.

Společnost využívá původní výrobní postupy, které skloubila s nejmodernější soudobou technikou. Tím spolu s ruční výrobou vyjadřuje maximální respekt k místním tradicím.

Všechny produkty jsou naprosto čerstvé, protože získané mléko je hned ve stejný den zpracováno. Zvířata se pasou na otevřených pastvinách a jejich mléko se od nich sbírá denně. K výrobě sýrů používá Mongibella kravské, ovčí i kozí mléko. Vyrábí mnoho různých typů sýrů – lisované, točené, měkké, s plísní, Mozzarellu, čerstvou a solenou Ricottu a dále historické sýry Cosacavaddu a Canestrato.

Neustálé zdokonalování výrobních procesů zaručuje nepřetržitou produkci vysoce kvalitních originálních výrobků – a právě to je cílem společnosti Mongibella.