Uzeniny

Salumificio Il Chiaramontano

Salámy a klobásky     Mortadella     Šunky     Hamburgery     Další dobroty

salu-logo

Myšlenka výroby masných produktů, kterou se začal Massimiliano Castro odborně zabývat v 80. letech, vznikla díky jeho vášni k dobrému jídlu.

První řeznictví si otevřel na začátku 90. let ve městě Chiaramonte Gulfi na Sicílii. Koncem 90. let se mu povedlo skloubit nejmodernější výrobní postupy a století staré kulinářské tradice. Právě v této době představuje nové metody pro výrobu uzenin z černých prasat a oslů – typických sicilských hospodářských zvířat.

Díky obrovskému úsilí se mu v roce 2012 podařilo získat ocenění „Best in Sicily“ – cenu pro nejlepšího sicilského řezníka. Toto ocenění mu náleží díky klobáse vyrobené právě z oslího masa. Láska, kterou Massimiliano chová ke své práci a ke své zemi, ho motivovala k využití co nejvíce surovin, které má na Sicílii k dispozici: pistácie, víno Nero d´Avola, sůl z Trapani, hovězí a buvolí maso a mnoho dalších.

Na konci roku 2014 založil díky stále rostoucí poptávce novou firmu – Chiaramontano di Castro & Company s. r. l.

V současné době Massimiliano rozšiřuje spolupráci s místními řezníky, kteří mají podobnou filozofii, a společnými silami vylepšují tradiční produkty tak, aby byly ještě chutnější.

Posláním společnosti je uvádět na trh zdravé přírodní produkty s nezaměnitelnou chutí.

„Naše vášeň pro věc je poháněna spokojeností zákazníka.“