Mortadella

Mortadella di Asino01Mortadella z oslího masa

Tato mortadella je vyrobená z oslího masa, díky kterému má lahodnou chuť. Jde o typický produkt tradiční italské kuchyně.

 

 

 

 

 

 

Mortadella di Bufalo01Mortadella z bůvolího masa

Buvolí maso použité k výrobě této mortadelly obsahuje málo cholesterolu, a proto se hodí do vyváženého jídelníčku – ale to není jediná výhoda. Má také jemnou chuť a příjemnou vůni.

 

 

 

 

 

 

Mortadella di Suino Nero Siciliano Ibleo01Mortadella z masa z černých prasat

Tento produkt je vskutku jedinečný, a to díky svému složení a skvělé chuti. Sicilská černá prasata jsou chovaná v divočině (nejde ale o divoká prasata). Díky tomu, že jejich maso obsahuje více nenasycených mastných kyselin než nasycených, je tato mortadella doporučená jako součást pestré stravy.