Salámy, klobásky

01Oslí salám

Koupí tohoto oslího salámu říkáte NE cholesterolu a ANO dvojnásobnému podílu železa oproti ostatním masům.

Chudokrevnost, dieta se zaměřením na úbytek váhy, aktivní životní styl nebo prostá touha zkusit nový a nevídaný produkt – to je jen několik důvodů, proč vyzkoušet salám d´Asino ragusano.

 

 

 

 

02Salám z černých prasat

Tento salám je vyroben z masa z černých prasat (nikoliv divokých) krmených zrním, fazolemi, žaludy a plody rohovníku. Díky nim má maso velmi intenzivní a nasládlou chuť.

Kromě salámu se vyrábí rovněž klobásky tvarované do podkovy s menším průměrem.

 

 

 

 

 

03Salám z vepřového masa s pistáciemi

Díky pistáciím  vynikne chuť pikantního masa. Aroma typické pro oblast středozemí spolu se smaragdově zelenými pistáciemi – pokud existuje typický sicilský salám, je to tento.

 

 

 

 

 

 

04Salám Punta di coltello

Salám vyrobený v souladu s tradiční vesnickou sicilskou recepturou. Má velmi intenzivní chuť, a to díky přidanému fenyklu a chilli papričkám.

 

 

 

 

 

 

05Klobáska s divokým fenyklem

Původ této klobásky sahá hluboko do historie – sám Publius Vergilius Maro ji zmiňuje ve své didaktické básni Zpěvy rolnické, kterou napsal ještě před začátkem našeho letopočtu.

Klobáska se připravovala v době předvelikonočního půstu a konzumovala během Velikonoc.

Vyrábí se ve dvou variantách – ochucená divokým fenyklem nebo pikantní s černým pepřem.

 

 

 

 

06Salám z černých prasat se sicilským medem

Tento salám má stejné složení jako salám z černých prasat, ale liší se přidaným podílem sicilského medu z pohoří Iblei. Jedná se o recept z dob starověkého Říma – med dodává masu unikátní jemnou chuť.

 

 

 

 

 

 

07Salám z vepřového masa s vínem Nero d´Avola

Salám typický pro oblast Chiaramonte Gulfi. Víno Nero d´Avola dodává masu lahodnou a vyváženou chuť i vůni.

 

 

 

 

 

 

08Salám z vepřového masa s černým pepřem

Výsledek tradičního zpracování vepřového masa. Zkušenosti spolu s poctivým výrobním procesem vedou k jedinečnému produktu, který svou chutí a vůní připomíná dnes opomíjené hodnoty.

 

 

 

 

 

 

09Klobásky z černých prasat nakládané ve víně Nero d´Avola

Dlouho zrající klobásky jsou nakonec na deset dní ponořeny do vína Nero d´Avola a následně sušeny. Výsledkem je nezaměnitelná chuť a vůně.