Paternò

Paterno_bianco1Paternò Bianco I.G.T.

Toto bílé víno doplněné o vůni z procesu zrání v dřevěných sudech plně využívá potenciál těch nejlepších hroznů.

Barva: zlatavě žlutá
Vůně: květnatá, lehké tóny zralého ovoce
Chuť: zakulacená, plná, stálá, kořeněná, lahodná
Vhodné k: rybí polévce, špagety s jeseterem a lilkem
Servírování: 17 – 19 °C
Typ: I. G. T. Sicilia
Hrozny: 100 % Grecanico
Oblast: Noto (jihozápad Sicílie)
Vinice: San Lorenzo district
Doba sklizně: prvních 10 dní v říjnu
Způsob rozložení révy: Espalier
Hustota na hektar: 4.000 rostlin
Výnos z rostliny: 2,5 kg
Půda: bílá – vápenitá
Způsob sklizně: ruční sběr do beden po max. 10-ti kg
Vinné kvašení: betonové nádrže
Zrání: 1 rok v nádrži, 1 rok v dřevěném sudu, 6 měsíců v láhvi

Paterno_Rosso1Paternò Eloro Pachino – Riserva

Tradiční červené víno té nejvyšší kvality. Zrání v betonových nádržích spolu s dozráváním v sudech můžeme brát jako příslib vynikajícího finálního produktu.

Barva: rubínově červená
Vůně: třešňová marmeláda, kakové tóny
Chuť: kořeněná – černý pepř, s dokonale vyváženou tříslovinou, jemná, lahodná, s dlouhým závěrem, elegantní
Vhodné k: šunkám, dušené plněné kotletě
Servírování: 18 – 20 °C
Typ: D. O. C. ELORO Pachino – Riserva
Hrozny: 100 % Nero d’Avola
Oblast: Noto (jihozápad Sicílie)
Vinice: Baracchino district – San Lorenzo
Doba sklizně: poslední víkend v září
Způsob rozložení révy: Bush-trained vineyard
Hustota na hektar: 7.000 rostlin
Výnos z rostliny: 1,5 kg
Půda: bílá – vápenitá
Způsob sklizně: ruční sběr do beden po max. 10-ti kg
Vinné kvašení: betonové nádrže
Zrání: 1 rok v nádrži, 3 roky v dřevěném sudu, 6 měsíců v láhvi

Paterno_Pioggia_di_Stelle1Paternò Pioggia di stelle – Moscato di Noto passito

Okouzlující mladé víno které vsází na tradiční způsob pěstování alberello – réva byla vysazena před 35-ti lety.

Barva: zlatavě žlutá
Vůně: kandované ovoce, citrusy, náznaky medu a bílé broskve
Chuť: lahodná s vyváženými skladkými tóny
Vhodné k: kozímu sýru, sladké ricottě, praženým mandlím
Servírování: 17 – 19 °C
Typ: Moscato di Noto passito D. O. C.
Hrozny: 100 % Moscato Bianco
Oblast: Noto (jihozápad Sicílie)
Vinice: San Lorenzo district
Doba sklizně: konec srpna
Způsob rozložení révy: Bush-trained vineyard
Hustota na hektar: 7.000 rostlin
Výnos z rostliny: 1 kg
Stáří vinice: 35 let
Půda: bílá – vápenitá
Způsob sklizně: ruční sběr do beden po max. 2 kg
Sušení: 10/15 dní na slunci
Vinné kvašení: dřevo
Zrání: 3 roky v dřevěném sudu, 6 měsíců v láhvi

Paterno_Gocce_Aututnno1Paternò Gocce d’Autunno – Nero d’Avola passito

Dokonalý základ v podobě odrůdy Nero d´Avola dále umocněný hrozny, které zrají pod sicilským sluncem – dokonalá kombinace.

Barva: jasně rubínově červená
Vůně: tóny třešní a hořké čokolády, skořice, ostružinová marmeláda
Chuť: dokonalé vyvážený poměr mezi sladkou a kyselou složkou, dlouhotrvající, vydatná
Vhodné k: sicilské cassatě (dezert na bázi sladké ricotty), zralým sýrům, hořké čokoládě a dezertům
Servírování: 18 – 20 °C
Typ: IGP Terre Siciliane
Hrozny: 100 % Nero d’Avola
Oblast: Noto (jihozápad Sicílie)
Vinice: San Lorenzo district
Doba sklizně: 20. – 30. září
Způsob rozložení révy: Espalier
Hustota na hektar: 4.000 rostlin
Výnos z rostliny: 2,5 kg
Stáří vinice: 20 let
Půda: bílá – vápenitá
Způsob sklizně: ruční sběr do beden po max. 2 kg
Sušení: 10/15 dní na slunci
Vinné kvašení: dřevo
Zrání: 6 měsíců v dřevěném sudu